Beslenme Çantası Nasıl Olmalıdır?

Genellikle ilkokul öğrencileri tarafından kullanılan beslenme çantası aslında yemek düzeninin oluşmasında katkı sağlamaktadır. Çocuğunuzun sağlıklı ve düzenli olarak yemek yemesini istiyorsanız eğlenceli beslenme çantaları hazırlamanız gerekmektedir.

0
43

İçerikler

Beslenme Çantası Nasıl Hazırlanmalıdır?

Genellikle ilkokul çağlarında nadiren de olsa ortaokul zamanlarında sıkça beslenme götürülmektedir. Bu beslenmelerin içerisinde çocuğunuzun öğle yemeklerinde yiyebileceği, acıktığında atıştırabileceği bazı yiyecekler bulunmalıdır. Çocuğunuzun yaşına, sevdiği yiyeceklere ve damak zevkine uygun olarak beslenme çantası hazırlayabilirsiniz.

Kendinize özgü çanta hazırlama rutininizi oluşturmanız için öncelikle çocuğunuzun sevdiği yiyeceklere ve onun için sağlıklı olabilecek atıştırmalıklara odaklanmalısınız.

Çocuğunuz yemek yemekte zorlanıyorsa eğlenceli çantalar hazırlayarak onu yemek yemeye ya da atıştırmalıkları tüketmeye teşvik edebilirsiniz.

Beslenme Çantanızı Hazırlama Rutinini Nasıl Oluşturabilirsiniz?

Beslenmenizi hazırlamak için öncelikle çocuğunuzun yaşını ve yiyebildiği miktarı belirlemek önemlidir. Eğer çanta içerisine fazla yiyecek koyarsanız çöpe gitme ihtimali fazla olacaktır. Bunun yanı sıra tabii ki de beslenme içerisine koyduğunuz yemeğin ya da meyvenin porsiyonunu büyüterek çocuğunuzu arkadaşlarıyla paylaşım yapmaya teşvik edebilirsiniz.

Doğru beslenme planının yanı sıra beslenme çantası seçimi de doğru şekilde yapılmalıdır. Yiyeceklerin sığamayacağı çok küçük çantaların yanı sıra çocuğunuzun taşıyamayacağı büyük çantalar da tercih edilmemelidir. Hem yiyeceklerin sığacağı hem de çocuğunuzun taşıyabileceği büyüklükteki çantaları tercih etmenizde fayda vardır.

Çanta Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çocuğunuzun çantasını hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalardan ilki dökülmeyecek ve sınıf içerisinde ağır bir koku yaymayacak yiyeceklerin çanta içerisine konulmasıdır. Uzun süre dayanabilen, gün içerisinde formundan ve tadından hiçbir şey kaybetmeyen yiyecekleri çocuğunuzun beslenmesinin içine koymalısınız. Ağır kokular yayan yiyecekler sınıf içerisinde hoş karşılanmayacaktır. Hafif ve küçük saklama kaplarını tercih edebileceğiniz gibi ürünleri streç filme ya da peçeteye sararak kendi hijyen ortamınızı da oluşturabilirsiniz.

Beslenme Çantasında Mutlaka Olması Gerekenler Nelerdir?

Küçük yaştan itibaren düzenli yemek yeme alışkanlığı kazanması ve bu alışkanlığı sürdürmesi çok önemlidir. Bu yüzden kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemekleri bir rutin içerisinde olmalıdır. Ara öğünlerle desteklenen bu öğünler çocuğunuzun düzenli yemek yeme rutinine alışmasına ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesine yardımcı olacaktır.

Küçük yaştaki çocukların beslenme alışkanlıkları bedensel ve duygusal açıdan olduğu kadar sosyal becerilerini ve okul başarılarını da etkilemektedir. Kahvaltı öğününün atlanmaması ve gün içerisinde düzenli beslenmesi çocuğunuzun okulda kendini daha rahat hissetmesine ve derslerine kolayca konsantre olmasına yardımcı olmaktadır.

Çanta içerisinde mutlaka ama mutlaka gün içerisinde tüketeceği miktarda su olmalıdır. Yetişkinler kadar çocuklarında yeterli miktarda su tüketmeye ihtiyaçları vardır. Uzun süre susuz kalınması sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Çikolata, bisküvi gibi hazır gıdaların yanı sıra kuru kayısı, kuru incir gibi besin değeri yüksek olan ve şeker ihtiyacını kolaylıkla karşılayabileceği besinlerin çanta içerisinde bulunması doğru olacaktır.

Beslenme çantası içerisinde mutlaka meyve ve sebze kombinasyonunun yeterli miktarda bulunması da gereklidir. Lifli meyveler, salatalık ve marul gibi kolayca yenilen sebze çeşitleri gün içerisinde atıştırmak için tercih edilen ürünlerdir.

Çocuğunuzun Çantasının İçerisine Koymamanız Gerekenler Nelerdir?

Dökülebilecek ya da ağır kokular yayabilecek yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Toplum içerisinde ağır kokular yayacak yiyeceklerden uzak durmak önemlidir. Bunun yanı sıra ketçap, mayonez gibi hazır sosları da çanta içerisine koymamalısınız. Hem çocuğunuzun sağlığı için zararlı hem de dökülme riski oldukça yüksektir.

Salam, sucuk, sosis ya da pastırma gibi şarküteri ürünlerini de çanta içerisine koymamalısınız. Ağır koku yaymalarının yanı sıra öğle yemeklerinde yenen bu ürünler çocuğunuza ağır gelebilir.

Çocuğunuz için beslenme çantası hazırlarken mümkün olduğunca hazır yiyeceklerden kaçınmalısınız. Kek, poğaça, sandviç ve börek gibi gıdaları evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmenin keyfini çıkararak derslerine konsantre olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz