Trafik Levhaları Nelerdir? Neden Gereklidir?

Uyarı ve trafik levhaları, trafik içerisinde düzeni korumak, belirli kurallarla hem sürücüleri hem de yayaları korumak adına tasarlanmış levhalardandır. Her trafik levhasının farklı anlamları bulunmaktadır.

0
54

Trafik Levhası Nedir? Neden Gereklidir?

Türk dil kurumu sözlüğüne göre “Ulaşım yollarının yayalar ve her türlü taşıt tarafından kullanılmasına” trafik olarak adlandırılmaktadır. Yani tüm taşıtların ve insanların oluşturduğu bir organizasyondur trafik. Trafik nedir sorusuna bir cevap bulduğumuza göre trafik levhası nedir sorusunu ele alabiliriz. Esasında bu soruyu trafik levhası ne işe yarar diye değiştirdiğimizde cevaba biraz daha yaklaşmış oluruz. Bu kadar kalabalık bir organizasyonu mutlaka bir idare eden olmak zorundadır. Bu idare kurallarla ve bu kuralları göstermekle yapılabilir. İşte trafik levhaları, trafik organizasyonunu düzenlemek için belirlenen bu kuralları gösteren işaretlerdir. Çok büyük olan bu trafik organizasyonunda bir nevi ortak dil olan trafik levhaları, hem yayalar hem de sürücüler için uyulması gereken kuralları gösterir. Ancak bu işaretleri anlamak için trafik levhalarının anlamlarını bilmek gerekmektedir.

Günlük hayatımızda gördüğümüz tüm trafik levhalarının her birinin aslında farklı farklı anlamları bulunmaktadır. Uyarı levhalarının asıl amacı ise sürücüler ve yayalar için trafiği daha düzenli bir hale getirmektir. Çünkü trafik levhaları hem yayalara hem de sürücülere yol hakkında bilgiler vermektedir. Bu yazımızda İş’te Kırtasiye.com sitemizde satışta olan bazı trafik levhalarının anlamlarını açıklamaya çalışacağız.

Trafik Levhalarının Anlamları Nelerdir?

İs'te Kirtasiye Trafik Levhası 1 

Bu yol üzerinde bir yol çalışması yapılmaktadır. Bu nedenle trafik yavaşlayabilir ve çevrede bulunan kazı çalışma ekipmanlarına ve yola dikkatli bakmak gerekmektedir. 

Bu yolda öndeki aracın sollanmaması veya geçilmemesi gerekmektedir. Karşı şeridin görüşünün az olduğu veya tek şeritle ilerleme zorunluluğu bulunan alanlarda kullanılır. 

İs'te Kirtasiye Trafik Levhasi 3

Bu işaretin görüldüğü noktada durmak ve yol müsait olduğunda hareket etmek gerekmektedir. Bu durumda genelde diğer şeritlerden gelen araçların veya yayaların geçiş üstünlüğü bulunmaktadır. 

İs'te Kirtasiye Trafik Levhasi 4

Bu işaretin olduğu yola araç girişi yasaklanmıştır. Genelde tek şeritli olan veya girişi yasaklanmış yollara konulmaktadır. 

İs'te Kirtasiye Trafik Levhası 5

Sağa mecburi dönüş işareti, buradan sadece sağa dönülebileceğini diğer yönlerin farklı yönden gelen araçlar için ayrıldığını ifade etmektedir. 

İs'te Kirtasiye Trafik Levhası 6

Park yasaktır işareti, bu bölgeye araç park etmenin yasak olduğu anlamına gelmektedir. Buraya park edilen araçlar  araç sahibine haber vermeden çekiciler ile bulunduğu yerden kaldırılabilmektedir. 

İs'te Kirtasiye Trafik Levhası 8

Yol üzerinde hız kesen kasisler bulunmaktadır. Kısa bir mesafe sonra hız kesici olduğunu anlatan bu işareti gördüğümüzde mutlaka yavaşlamalıdır. Aksi halde aracınıza ciddi zararlar verebilirsiniz. 

İs'te Kirtasiye Trafik Levhası 9

Burada trafiğin gidişli gelişli olarak, iki yönlü ilerlediği ifade edilmektedir. Dolayısı ile diğer şeride geçmeden önce çok dikkatli bir şekilde bir araç olup olmadığına bakmak gerekmektedir. 

İs'te Kirtasiye Trafik Levhası 10

Sola doğru daralan yolu ifade eden bu işarette, yoldaki bir çalışmadan veya yolun yapısından dolayı yolun sol şeridinin kapanacağı ve bir şerit eksik olarak yolun devam edeceği belirtilmektedir. 

İs'te Kirtasiye Trafik Levhası 11
Hız sınırlayıcı trafik levhaları

Bölgede en fazla 50 km/saat hız yapılabileceği ifade edilmektedir. Bu hızın altında seyredilebilir ancak üzerine çıkılamaz. 

Trafik Levhaları Fiyatları

Sürücü ve yayalar için çok önemli bir yere sahip olan trafik levhalarını en uygun nereden diye bakıyorsanız, doğru adrestesiniz. İş’te Kırtasiye.com iş güvenliği konusunda uzman ekibiyle tüm trafik levhalarını sizin için özel olarak seçmektedir.

Blog sayfamızda yer alan diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz