Yaz Kış Kurumayan Çiçekler Evinizin Doğal Dekoru

Evde çiçek bakmak sinir ve stres seviyesini azaltır. Konsantrasyon seviyenizi arttırır ve kaliteli oksijen almanıza yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra evde rengarenk çiçekler görmek sizi huzurlu bir ruh haline sokar.

0
97

Gün içerisinde çok fazla sinir ve strese maruz kalındığı için eve geldiğinizde biraz rahatlamaya ihtiyacınız olabilir. Rahatlamak için atmosfer de önemlidir. Evinizin atmosferinin huzurlu olması, sizi de huzurlu bir ruh haline sokmaya yardımcı olur. Evinizde çiçek bulundurmak sinir ve stresin azalmasına yardımcı olur. Sürekli sinirli bir ruh halinde olduğunuzda “Toprağa bas geçer.” sözünü çok duymuşsunuzdur ve bu yüzden evinizde çiçek bakmak sizi adeta toprağa basmış gibi ferah hissettirir. Çünkü yaz kış kurumayan çiçekler evinize sıcak bir hava katar.

Bitkiler evinizdeki oksijeni arttırır çünkü kaliteli oksijen üretir. Evinizdeki kötü havayı temizler ve toksinleri emerek size tamamen tertemiz bir oksijen sunar. Bu da hayat kalitenizi arttırır.

Rengarenk Yaz Çiçekleri

Sukulent

Sıcak havaları seven ve sıcak iklim bitkisi olan sukulent ev içerisinde en kolay yetiştirilen bitkilerdendir. Radyasyon toplama özelliği bulunmaktadır ve bu sayede de ev içerisinde çokça tercih edilir. Oldukça güzel ve estetik bir duruşa sahip olması da bir diğer tercih edilme nedenidir.

Sukulent, ortalama 16-18 derecelik bir alanda yetişmelidir. Parlak bir ortamda olması yetişmesine katkı sağlar. İki haftada kök salma işlemini tamamlar ve haftada bir kez sulamanız gerekmektedir. Sularken az miktarda su vermeye dikkat etmelisiniz.

Menekşe

Menekşe bir yaz çiçeği olsa da güneşi doğrudan almamalıdır. Dolaylı yoldan güneş ışığı almak menekşe için sağlıklı olanıdır. Direkt güneş ışığı almamasının yanında nem oranının da çok iyi ayarlanması gerekir. Yeterli derece nem alan menekşeler daha sağlıklı olurlar. Saksının da menekşeye uygun olması önemlidir. Yayvan bir saksı kullanılmalı ve fosforu yüksek gübreler tercih edilmelidir.

Menekşelerinizi oda sıcaklığında suyla sulamalısınız. Soğuk ya da sıcak su kullanmak menekşeleriniz için iyi olmayacaktır. Bu yüzden klorsuz ve oda sıcaklığında bulunan su ile çiçeklerinizi sulamak onları daha sağlıklı olmasına katkı sağlar. Yaz aylarında menekşelerinizi haftada 2 defa sulayabilirsiniz, kış aylarında ise menekşenizi 1 kere sulamanız yeterlidir.

Ekşi Yonca

Ekşi yonca çiçeği, geceleri ve güneş olmadığı vakitlerde çiçeklerini kapatan bir bitkidir. Bu yüzden bu bitkiye “uyku çiçeği” adı da verilmektedir. Fazla bakım istemeyen bir çiçektir, daha çok yarı güneşli yerleri ve nemli toprakları severler. Yeterli ışık alırlarsa yıl boyunca çiçek açarlar.

Ekşi yonca için torf toprak tercih etmelisiniz, saksının küçük boyutlarda olması da önemlidir. Bu türe bakabilmek için kış aylarındaki ayazdan ve soğuktan korumanız gerekmektedir. Kuruduğu zaman su verebilirsiniz, bu sayede sağlıklı bir çiçek yetiştirebilirsiniz.

Evinizi Huzur ve Ferahla Dolduracaklar

Sardunya

Sardunya, sıcağı seven bir çiçektir. İlkbahardan yaz aylarının sonlarına kadar çiçekli kalabilir. Sardunya sıcağı sevdiği için 6-8 saat güneş gören bir yerde bulunmalıdır. Gölgede kalmamasına dikkat edin. Gölgede kaldığı zaman daha az çiçek verecektir. Sağlıklı olmayan sardunya daha az gelişir. Sardunyayı açık havada bırakabilirsiniz.

Sardunya çok fazla su seven bir çiçek türü değildir, bu yüzden ne fazla ne de az su vermeniz gerekir. Yaz aylarında hava sıcaklığına göre sulayabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada bir kez sardunyanızı sulamanız yeterlidir. Mineral bakımından zengin olan topraklar sardunyalar için ideal topraklardır.

Barış Çiçeği ( Spathiphyllum)

Barış çiçeği, yelken çiçeği adıyla da anılmaktadır. Salon bitkisi seven biriyseniz, bu ev şartlarına uygun olan barış çiçeği evinizin baş köşesinde şık bir duruş sergileyecektir. Ev şartlarında kolay bir şekilde yetişmektedir. İlkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açmaktadır, oldukça hassas bir çiçektir. Havayı temizleme özelliği vardır, bu özellik ile eviniz kaliteli oksijene kapılarını açar.

Bu çiçek direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Yaz aylarında gölgeli ortamlarda, kış aylarında ise aydınlık ortamlarda vakit geçirmelidir çünkü bu sayede bitkiniz sağlıklı bir şekilde yetişir. Barış çiçeğini bol su ile sulayabilirsiniz, yapraklarına da aralıklarla su püskürtmelisiniz.

Yaz Kış Kurumayan Çiçekler

Gardenya

Bu çiçek türü yaz kış kurumayan çiçekler kategorisine girmektedir ve gardenya çiçeği genellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında çiçek açmaktadır. Eğer uygun bir sıcaklık ortamı var ise yaz aylarında da çiçek açabilmektedir. Kış aylarında ise 15 derecelik bir ortamda durması gerekir. Gardenya dolaylı yoldan güneş ışığı almayı sevmektedir.

Yaz mevsiminde haftada 2 kere bitkinizi sulamalısınız. Ilık su ile sulamak çiçeğinizin daha sağlıklı olmasını sağlar. Düzenli aralıklarla oda sıcaklığında su serpmek ise gardenya çiçeğinin yeşil kalmasını sağlar.

Çuha Çiçeği

Bu çiçeğin birçok farklı renkte çiçekleri bulunur. Genellikle sarı çiçekli olan çuha çiçeğinin bitki çayı ve yağı da çokça kullanılmaktadır. Evde çuha çiçeği yetiştirmek için uygun bir ortam oluşturmalısınız. Bu çiçek türü doğrudan güneş almayı sevmez, dolaylı yoldan güneş ışığı alabileceği bir yer bulmalısınız. Torf bakımından zengin bir toprak kullanarak çiçeğinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Çiçeğinizi yaz aylarında haftada 2 kez sulamalısınız. Yazın yanı sıra kış aylarında da haftada 1 kez sulamanız önemlidir. Çuha çiçeği için seçtiğiniz saksının çok büyük olmamasına dikkat edin. Saksının taban kısmında fazla suyun akabilmesi için delikler ve tabla bulunmalıdır.

Lavanta

Lavanta yetiştirirken toprak seçimi önemlidir. Toprağın asidik olmamasına dikkat etmelisiniz, lavantanız için alkali toprak kullanmalısınız. Lavantanın güneş almasını engelleyen bir şey olmamalıdır çünkü lavanta günde 5 ile 6 saat arasında güneş almalıdır.

Lavantanızın güzel ve sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız onu düzenli olarak sulamalısınız. Yaz aylarında haftada 1 ya da 2 kez sulamalısınız, kış aylarında ise sulamak için toprağının hafif kuru olmasını bekleyebilirsiniz. Sonuç olarak kış aylarında yaz aylarına nazaran daha seyrek sulama yapabilirsiniz ve sulama esnasında lavantanın çiçeklerini ve yapraklarını ıslatmamalısınız.

Yaz aylarında, kış aylarında ya da dört mevsim açan çiçeklerden olsun, yaz kış kurumayan çiçekler hayat kalitesini arttırır. Bu nedenle evde bitki bakmak konsantrasyon seviyenizi yükseltir ve daha huzurlu olmanızı sağlar.

Diğer yazılarımız için blog içerisini keyifle gezebilirsiniz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz